Julenatt

Julenatt er et stort prosjekt som vi har hatt i Pinsekirka Filadelfia i Ålesund i 12 år. Dette er en oppsetning som involverer over 100 frivillige medarbeidere årlig. Julenatt forteller juleevangeliet gjennom  musikk, teater, dans og sang. Vi er alle amatører, men det er likevel mange dyktige og flinke utøvere på alle områder. Vi har folk som ordner med kostymer, lyd/lys, scenearbeidere, skuespillere, sangere og dansere i alle aldre, og mange flere. Ikke minst har vi en pyrotekniker som sørger for levende bål på Betlehemsmarken, og fyrverkeri som avslutning til stor begeistring.

Julenatt presenterer juleevangeliet på en spennende, kreativ og engasjerende måte. Hele kirka er julepyntet, og allerede ute på kirketorget får man opplevelsen av å komme inn i et himmelsk eventyrlandskap. I tillegg til to dager med fire åpne forestillinger, har vi også hvert år en dag med tre gratis skoleforestillinger. Det betyr at ca. 1500 barn fra barnehagealder til videregående elever, får oppleve Julenatt. Historien om da Jesus kom til verden for ca. 2000 år siden blir levende, og det beste er at Jesus fremdeles lever i dag og ønsker fellesskap med alle.

Både elever og lærere er svært berørte etter forestillingen, og lovordene sitter løst. Mange er sterkt beveget, og vi husker spesielt da en liten jente sa det så tydelig: «Jeg skal aldri glemme hvorfor vi feirer jul!»

 Har du lyst til å være med på julenatt? Da kan du melde deg på her!